Bu Blogda Ara

1 Ağustos 2011 Pazartesi

ESERİ KAYNAĞA KOYAN YAYINCILIK..


Bir bahçe düşledik, birlikte biçimlendirmek istedik diyor www.altkitap.com
Türkiye'ye yeni bir ses getiren, farklı bir yayıncılık modeli ile.
Kendini teknoloji ile güncelleyen, sürekli olarak
Yazarlara daha dinamik, daha üretken, daha esnek ve daha demokratik bir ortam sağlamak için kurulan site, okuyuculara ücretsiz ve kaliteli imkanlar sunuyor.
Türkiye'nin ilk çevrimiçi yayınevi olmasının yanında Yayın kurulu Murat Gülsoy, Adnan Kurt ve Yekta Kopan'dan oluşmakta ve editörlüğünü Cem Uçan üstlenmektedir.
PDF formatında yayınlanan kitapları reeder'ınızda okuyabileceğiniz gibi, e-kitap formatına da https://docs.google.com/leaf?id=0B9S4leNqVAz6ZTRjNWE4MTctNjJlNS00YTVmLWFiNDEtMzdhMGUxOWE0YWM4&sort=name&layout=list&num=50 adresinden reeder exporter'i indirerek de çevirebilirsiniz.

BASILI KİTAP vs E-KİTAP

AMATÖR YAZARLARA MÜJDE!

AMATÖR YAZARLARA



MÜJDE!


Önümüzdeki yıl İdefix.com, amatör yazarların kitaplarını e-kitap olarak yayınlamasına imkan sağlıyor. 2009 yılından beri Tubitak ve TTGV desteği ile yürütülen çalışmalarla,bireysel yayıncılık ile beraber yepyeni bir açık kitap platformunun oluşturulması planlanıyor.

İdefix.com ise projeyi şöyle anlatıyor:
"Açık Kitap projesi ile yayınevlerine ulaşamayan, ulaşsa dahi kitabının basılması yayınevlerince riskli bulunan binlerce amatör yazara ürettikleri içeriği e-kitap formatında özgürce yayınlama şansı vermek istedik" dedi.

Platform üzerinden oluşturulan kitap ister ücretli, ister ücretsiz olarak yayınlanabilecek.

Amazon'da 5 amatör yazxarın bu tip bir platform kullanarak yayınladıkları kitaplardan 100bin ile 1milyon arasında değişen satış rakamlarına ulaşıldığı vurgulanıyor.