Bu Blogda Ara

16 Şubat 2012 Perşembe

Virginia Woolf - Deniz Feneri - E-kitap (Idefix)

E-kitap ile basılı kitap aynı anda idefix'te: Virginia Woolf - Deniz Feneri

İki büyük e-kitap paylaşım sitesi kapatıldı

Paylaşım siteleri, torrent ağları derken sıra şimdi de yasadışı e-kitap paylaşan platformlara geldi. 400 binin üzerinde kitabı paylaşan iki site kapatıldı.
İllegal içerik barındıran sitelere karşı açılan savaşta bu kez hedefte e-kitap dağıtan siteler var. Amerikan Yayıncılar Birliği AAP'nin teşebbüsü ile dünyada yasadışı e-kitap dağıtımının en önemli kaynakları arasında gösterilen library.nu ve ifile.it siteleri kapatıldı. Kullanıcı bağışları, premium hesaplar ve reklamlar ile yıllık 7 milyon pound gelir elde ettiği tahmin edilen sitelerde 400 binin üzerinde kitap yasadışı olarak paylaşılıyordu. Sitelerden, kullanıcı paylaşımı mantığı ile çalışan ifile.it sitesi aynı zamanda barındırma seçeneği de sunuyordu. HarperCollins, Cambridge University Press, Elsevier, Pearson Education Ltd, Macmillan Publishers, John Wiley & Sons ve McGraw-Hill Companies gibi dünyaca ünlü yayın şirketlerinin talebiyle başlatılan operasyona Alman Yayıncılar Birliği Börsenverein ve Uluslararası Yayıncılar Birliği de destek verdi. 

Kaynak: Computerworld

Varlik - e-kitap dosyasi - Subat 2012

Bu PDF'de Varlık Dergisi Şubat 2012 sayısında e-kitap üzerine her yönüyle yapılan araştırma yazısı var. Ciddi bir kaynak, okumak için tıklayın!

15 Şubat 2012 Çarşamba