Bu Blogda Ara

27 Aralık 2012 Perşembe

Tablet, dizüstü bilgisayarı geride bıraktı


akakce.com’un hazırladığı ‘2012 Yılının En Popülerleri’ raporunda en popüler kategori cep telefonu olurken ikinciliği LED TV, üçüncü sırayı ise geçtiğimiz yıl ilk 10’a giremeyen tablet bilgisayar kategorisi aldı. Dördüncü olarak dizüstü bilgisayarların bulunduğu sıralama, elektrikli süpürge, çamaşır makinesi ve buzdolabı olarak şekillendi. akakce.com’un raporu, online alışverişçilerin sadece elektroniğe değil, beyaz eşya ve elektrikli ev aletlerine de büyük ilgi göstermeye başladığını ortaya koydu. Klima, ütü, elektrikli ısıtıcı, kombi ve fırın ilk 20’ye giren diğer kategoriler oldu.

Kaynak: Milliyet

24 Aralık 2012 Pazartesi

Facebook Android uygulaması yenilendi

Yeni Facebook uygulamasını reedPAD4'de sizin için eskisi ile kıyasladık, aşağıda farklar:




FACEBOOK ESKİ SÜRÜM
  1. ·         Hiçbir gönderide paylaş butonu bulunmamakta. ‘Beğen’ ve ‘yorum’ butonları alt alta bulunmakta.
  2. ·         Fotoğraflar ekranda tam görünüme sahip değil. Fotoğrafa tıklandığında ise hemen açılmamakla birlikte ilk başta ekranda siyah görüntü oluşuyor.
  3. ·         Videonun ekrandaki boyutu küçültülmüş durumda. Fakat video özellikleri yeni sürümle aynı.
  4. ·         Bu sürümde daha fazla reklam sayfaları mevcut.Herhangi bir arkadaşımın beğenmediği sayfalar dahi bende görülüp beğenebileceğim butonu adı altında mevcut bulunmakta.
  5. ·         Albüm görünümü birkaç fotoğraf gösterimi ile sağlanıyor. Sağa sola kaydırıp albümü bütünüyle görme şansı yok.
  6. ·         Sağ üst köşede sadece ‘yeni haberler’ ve ‘başlıca haberler’ butonu var. Online arkadaşlar veya arkadaş listesi yok.
  7. ·         ‘arkadaş ekleme’ ‘mesaj’ ‘bildirim’ butonları küçük kutucuk şeklinde belirmekte. 





FACEBOOK YENİ SÜRÜM
  1. ·         ‘Paylaş’ butonu bütün iletilerde bulunmamakla beraber bir çoğunda mevcut (kullanıcının paylaşma şekline göre).
  2. ·         Fotoğraflar tam haliyle sayfada görünmekte. Fotoğrafa tıklanıldığında ise fotoğraf kaybolmadan ekranda belirmekte. Bu yüzden daha hızlı bir şekilde fotoğraflara göz atmak mümkün.
  3. ·         Video boyutu büyük. Eski ve yeni sürümde özellik değişikliği yok.
  4. ·         Daha az reklam sayfaları mevcut. Ve arkadaşlarımın beğendiği sayfalar dışında herhangi bir reklam bildirimi bulunmamakta.
  5. ·         Albüm görünümü albüme tıklamadan sayfa üzerinde sağa sola kaydırılarak bakılabilmekte. Bu da daha hızlı olmasını sağlamakta.
  6. ·         Sağ üst köşede arkadaşlarım ve online olan arkadaşlarım bulunmakta.
  7. ·         Yeni iletiler geldiğinde ise üstte buton olarak bildirmekte.
  8. ·         ‘arkadaş ekleme’ ’mesaj’ ve ‘bildirim’ butonu ekranı kaplayacak şekilde çıkmakta. Ve bunlara göz atmak eski sürüme göre daha az zaman almakta.