Bu Blogda Ara

11 Ocak 2013 Cuma

reeder Ortak Mirasımıza Sahip Çıkıyor…


2013 Diyarbakır Surları Yılı Olsun.

Nice medeniyet yükseldi ve kayboldu. Nice devlet kuruldu ve yıkıldı. Nice insan doğdu ve öldü. 5,5 km uzunluğu, 82 gözcü kulesi ve 4 kapısı ile tarihin taştan tanığı Diyarbakır Surları hep oradaydı. Savaşlar, barışlar, baharlar, kara kışlar, felaketler, büyük aşklar gördü. Her bir taşında, görebilenler için binlerce yaşamlık hikâye gizledi. Şimdi bu gize ortak olma, onu gelecek kuşaklara armağan etme sırası bizde.



Çevreye ve kültürel mirasa duyarlı olmayı bir ödev bilen reeder, herkesi “2013 Diyarbakır Surları Yılı Olsun” imza kampanyasına destek vermeye davet ediyor. Yerel Gündem 21 Kent Konseyi öncülüğünde yürütülen kampanya; 2013 yılının, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca, Diyarbakır Surları Yılı ilan edilmesini sağlamayı; böylelikle, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer Diyarbakır Surları’nın UNESCO Dünya Miras Listesine alınması çalışmalarını hızlandırmayı amaçlıyor.

Çin Seddi’nden sonra dünyanın en uzun ikinci suru olan Diyarbakır Surları, hak ettiği ilgiyi görmek ve binlerce yıllık tarihini gelecek nesillere aktarmak için hepimizden destek bekliyor. 

reeder, ”2013 Diyarbakır Surları Yılı Olsun” imza kampanyasını içtenlikle destekliyor ve hepinizi insanlığın ortak mirası olan Diyarbakır Surları’na sahip çıkmaya davet ediyor.