Bu Blogda Ara

24 Aralık 2012 Pazartesi

Facebook Android uygulaması yenilendi

Yeni Facebook uygulamasını reedPAD4'de sizin için eskisi ile kıyasladık, aşağıda farklar:




FACEBOOK ESKİ SÜRÜM
  1. ·         Hiçbir gönderide paylaş butonu bulunmamakta. ‘Beğen’ ve ‘yorum’ butonları alt alta bulunmakta.
  2. ·         Fotoğraflar ekranda tam görünüme sahip değil. Fotoğrafa tıklandığında ise hemen açılmamakla birlikte ilk başta ekranda siyah görüntü oluşuyor.
  3. ·         Videonun ekrandaki boyutu küçültülmüş durumda. Fakat video özellikleri yeni sürümle aynı.
  4. ·         Bu sürümde daha fazla reklam sayfaları mevcut.Herhangi bir arkadaşımın beğenmediği sayfalar dahi bende görülüp beğenebileceğim butonu adı altında mevcut bulunmakta.
  5. ·         Albüm görünümü birkaç fotoğraf gösterimi ile sağlanıyor. Sağa sola kaydırıp albümü bütünüyle görme şansı yok.
  6. ·         Sağ üst köşede sadece ‘yeni haberler’ ve ‘başlıca haberler’ butonu var. Online arkadaşlar veya arkadaş listesi yok.
  7. ·         ‘arkadaş ekleme’ ‘mesaj’ ‘bildirim’ butonları küçük kutucuk şeklinde belirmekte. 





FACEBOOK YENİ SÜRÜM
  1. ·         ‘Paylaş’ butonu bütün iletilerde bulunmamakla beraber bir çoğunda mevcut (kullanıcının paylaşma şekline göre).
  2. ·         Fotoğraflar tam haliyle sayfada görünmekte. Fotoğrafa tıklanıldığında ise fotoğraf kaybolmadan ekranda belirmekte. Bu yüzden daha hızlı bir şekilde fotoğraflara göz atmak mümkün.
  3. ·         Video boyutu büyük. Eski ve yeni sürümde özellik değişikliği yok.
  4. ·         Daha az reklam sayfaları mevcut. Ve arkadaşlarımın beğendiği sayfalar dışında herhangi bir reklam bildirimi bulunmamakta.
  5. ·         Albüm görünümü albüme tıklamadan sayfa üzerinde sağa sola kaydırılarak bakılabilmekte. Bu da daha hızlı olmasını sağlamakta.
  6. ·         Sağ üst köşede arkadaşlarım ve online olan arkadaşlarım bulunmakta.
  7. ·         Yeni iletiler geldiğinde ise üstte buton olarak bildirmekte.
  8. ·         ‘arkadaş ekleme’ ’mesaj’ ve ‘bildirim’ butonu ekranı kaplayacak şekilde çıkmakta. Ve bunlara göz atmak eski sürüme göre daha az zaman almakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder