Bu Blogda Ara

29 Nisan 2010 Perşembe

Firmware güncellemeleri öncesi De-Authorize'ın Önemi

Firmware güncellemesi yaptıktan sonra Reeder'ınızın Adobe Digital Editions tarafından yepyeni bir cihaz olarak algılanması yüzünden sıkıntı yaşamak istemiyorsanız, her Firmware güncellemesi öncesi Reeder'ınızı mutlaka De-Authorize etmenizi öneririz. Aksi takdirde Reeder'ınızı sürekli olarak Adobe Digital Editons'a tanımlamak zorunda kalabilirsiniz.

Bu sıkıntılarla karşılaşmamak için Firmware güncellemeleri öncesinde izlemeniz gereken yol şu şekilde olmalıdır:

  1. Firmware güncellemesine başlamadan önce Reeder'ınızı CTRL+SHIFT+E tuş kombinasyonunu kullanarak De-Authorize edin.
  2. Daha sonra Firmware güncellemenizi yapın.
  3. Güncelleme sonrasında Reeder'ınızı tekrar tanıtın.
  4. Güncelleme öncesinde Reeder'ınıza yüklemiş olduğunuz e-kitapları tekrar yükleyin.

Ayrıca eğer herhangi bir nedenle Adobe Digital Editions programını bilgisayarınızdan kaldırmışsanız (uninstall etmişseniz) programı bilgisayarınıza kurmadan önce mutlaka CTRL+SHIFT+D tuş kombinasyonunu kullanarak bilgisayarınızı De-Authorize etmeyi unutmayınız.

Teknik servisimiz, Reeder deneyiminizi daha keyifli hale getirmek için çalışmalarına devam etmektedir. Herhangi bir sorun anında teknik servisimize danışmaktan çekinmeyiniz. Bizimle websitemizde yer alan iletişim formunu kullanarak irtibata geçebilirsiniz. Tüm sorularınızın 24 saat içinde cevaplanacağından emin olabilirsiniz.

26 Nisan 2010 Pazartesi

Reeder'ımı bilgisayarıma nasıl bağlarım?

Reeder'ınızı yeni aldınız ama e-kitaplarınızı Reeder'ınıza nasıl yükleyeceğinizi bilmiyor musunuz? O zaman bu yazı tam da size göre...


Reeder’ınızı USB kablosuyla bilgisayarınıza bağladığınızda "Eşitleme yapılacak, onaylıyor musunuz? Bu süre içinde Reeder kullanılamaz olacak" sorusuyla karşılaşacaksınız. Bu soruya olumlu yanıt verdiğinizde ekranınızda "Reeder eşitleniyor." uyarısı belirecektir. Bu uyarı, kontrolün artık Reeder'da değil bilgisayarınızda olduğunu da belirten bir uyarıdır. Yani bu andan itibaren Reeder'ınız üzerinden herhangi bir işlem gerçekleştirezsiniz. Yapacağınız tüm işlemler için bilgisayarınızı kullanmanız gerekmektedir.


Eğer daha önceden Reeder'ınıza SD kart takmışsanız ekranınızda 2 adet sürücü göreceksiniz. Bu sürücüler bilgisayarınız tarafından genelde F ve G olarak adlandırılırlar. Eğer Reeder'ınızda SD kart bulunmuyorsa yalnızca 1 adet, F adında, sürücü belirecektir. Bu sürücülerin içine şifreli olmayan yani da satın almamış olduğunuz dokümanlarınızdan dilediğinizi (kitap, resim, müzik vs...) kopyala - yapıştır yolu ile atabilirsiniz. Reeder’ınızın USB kablosunu çektiğiniz andan itibaren bu dosyaları Reeder’ınızda görüntüleyebiliyor olacaksınız.


Eğer Idefix’den veya benzer ücretli e-kitap satan sitelerin birinden satın alarak bilgisayarınıza indirdiğiniz e-kitapları Reeder'ınıza yüklemek istiyorsanız, bu e-kitapları öncelikle Adobe Digital Editions ile açmanız gerekmektedir. Daha sonra Reeder’ınızı USB kablonuz ile bilgisayaranıza bağlamanız ve Adobe Digital Editions ekranında belirecek "Takmış olduğunuz cihazı aktive etmek istiyor musunuz?" sorusunu onaylamanız gerekmektedir. Bu soruyu onayladıktan sonra ekranın solunda görebileceğiniz E600 ikonunun içine kitaplığınızdan dilediğiniz kitabı sürükleyip bırakabilirsiniz.


Artık Reeder'ınızda istediğiniz e-kitabı keyifle okuyabilirsiniz.


23 Nisan 2010 Cuma

Reeder Firmware Rescue

Son birkaç gün içinde teknik servisimize iletilen sorunlardan bazılarının birbirleri ile benzerlik göstermesi nedeniyle genel bir açıklama yapma ihtiyacı hissettik.

Reeder kullanıcılarının yaşadıkları bu sorunlar, Firmware güncellemeleri esnasında yaşanan problemlerden kaynaklanmaktaydı.

Aşağıdaki pdf dosyası, bu sorunla karşılaşan Reeder kullanıcılarının, Firmware Rescue için yapması gerekenleri anlatmaktadır. Bu dosyada belirtilen adımları sırasıyla yerine getirmeniz halinde, e-kitaplarınızı Reeder'ınızla büyük bir keyif içinde okumaya devam edebilirsiniz.

Reeder Firmware Rescue

Dosyada belirtilen adımları sırasıyla yerine getirmenize rağmen hala sıkıntı yaşamaktaysanız info@reederebr.info adresinden teknik servisimize ulaşabilirsiniz.


22 Nisan 2010 Perşembe

reeder firmware 2.0


reeder Firmware Update
22/04/2010

reeder’ın Adobe DRM ile kitaplığınızı oluşturmanıza imkan sağlayan en son Firmware Update’i indirmek için tıklayın.

Peçin kurulumu için yapmanız gerekenler:

Peçi reeder’a kurmak için:
1- İndirdiğiniz .rar dosyasının içindeki 0317 klasürünün altında “qdutil klasörü, rescue.bin ve infor-digimem..." dosyalarını SD kartın içine kopyalayıp yapıştırınız.

2- SD kartı lütfen reeder’ın üst sağ kısmında bulunan yuvasına (3 nolu yuva) takınız.


3- Ayarlardan> Gelişmiş ayarlar> FW güncelleme’yi seçin.
4- Güncellemeyi kabul ettikten sonra alttaki yedi tuştan soldan 2'sine (9 ve 11 nolu düğmeler) aynı anda sürekli basılı tutun, ta ki karşınıza Rescue OS ekranı gelene kadar.
5- Artık 2 tuşa basmayı bırakabilirsiniz; 2-3 dakikada güncelleme tamamlanacaktır.

Yeni peçiniz ile Adobe Digital Editions altında sol yan sütunda reeder’ınız gözükecek ve satın aldığınız kitapları buraya taşıyarak reeder’ınızda okuyabilecek, kitaplığınızı organize edebileceksiniz.

Eğer FW ile ilgili problem yaşarsanız servis@reeder.com.tr   ‘ya mail atınız, en geç 24 saat içinde size geri dönülecektir.

21 Nisan 2010 Çarşamba

E-kitap doğuda yükselir




Türkiye'nin ilk e-kitabı Van'dan satın alındı.

Türkiye'nin ilk e-kitabı satıldı. İnan Çetin'in Can Yayınları'ndan çıkan "İblisname Bir Hayalin Gerçek Tarihi", 15 Nisan 2010 tarihinde, saat tam 18:49'da Van'dan bir öğretmen tarafından Türkiye'nin ilk e-kitabı olarak satın alındı.

Ülkenin ilk e-kitabını satın alan Van Ticaret Meslek Lisesi öğretmenlerinden Yusuf Demir, bu kitabı kendisine Türkiye'ye e-kitabı getiren idefix.com'un ona hediye ettiği e-kitap cihazı ile okuyacak.

Türkiye'nin ilk e-kitabının alıcısı 1977 Doğumlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Yusuf Demir e-kitapla ilgili kendisine yönelttiğimiz "Bir eğitimci olarak elektronik kitaba bakış açınız nedir?" sorusuna şu yanıtı verdi:

" Öncelikle bu devrim niteliğindeki yeniliği Türkiye'ye getirdiği için idefix.com'a bir okuyucu olarak teşekkür ediyorum. E-Kitap bence şu güne kadar icat edilmiş en müthiş cihazlardan biri. Hem yarı fiyatına kitapları satın alabileceğiz. Hem de yok kargo parasıydı yok kargo takibiydi hiçbiriyle uğraşmayacağız. Binlerce kitabı zahmetsizce yanında taşıyabilmek, istediğin yerde okuyabilmek, üzerine not alabilmek inanılmaz güzel birşey. Öğrencilerimden bildiğim için söylüyorum. Artık öğrenciler hergün kilolarca kitabı taşımak istemiyorlar. Ağaçların kesilmesini engelleyeceği için de ayrıca mutlu oluyorum. Bazı okuyucular e-kitabın normal kitapların yerini tutamayacağını söyleseler de ben böyle düşünmüyorum. E-kitabın bunca faydasının yanında kağıdın hışırtısından kokusundan bahsetmek bence biraz duygusallık. Fakat yine de bunlardan vazgeçemeyen okurlar için e-kitaba, yazılımla sayfa çevrildiğinde hışırtı sesi eklenebilir."

E-kitaba, kitapseverlerden büyük ilgi.

Perşembe günü e-kitapların satışa çıkmasıyla beraber, birçok kitapsever idefix.com adresini ziyaret ederek meraklarını giderdiler. İdefix.com Genel Koordinatörü Bora Ekmekçi "Gerek e-kitap okuyucu cihazlara, gerekse de e-kitaplara okuyucunun ilgisi tahmin ettiğimiz gibi çok büyük oldu. E-kitapların satışa çıktığı günden bu yana site trafiğimizde ve çağrı merkezimize yapılan bilgi alma amaçlı telefonlarda büyük bir artış oldu. Ayrıca e-kitap satışları da bu kadar yeni ve bilinmeyen bir ürün için çok çok olumlu" dedi.

Yayınevleri anlaşmaları ve yeni kitapların elektronik kitaba dönüştürülme çalışmalarına ise hızla devam ediliyor. Piyasa bu hızla büyümeye devam ederse, ünlü yazarların yeni kitaplarını çok daha ucuza satın alıp e-kitap okuyucularla okuyacağımız günler de hiç uzak gözükmüyor.

reeder en son FW güncellemesi


http://www.reederebr.com/reeder-club.asp

'dan indirin. Yönlendirmeler için aşağıda:

reeder Firmware Update
20/04/2010
reeder’ın içinde İngilizce-İngilizce sözlük olan ve Adobe DRM ile kitaplığını oluşturmanıza
imkan sağlayan en son Firmware Update peçi kurulumu için yapmanız gerekenler:
Peçi reeder’a kurmak için:
1- İndirdiginiz .rar dosyasının içindeki 0419 klasörünün altındaki upfw klasörünü SD
karta kopyalayın.
2- SD kartı lütfen reeder’ın üst sag kısmında bulunan yuvasına (3 nolu yuva)
takınız.


3- Ayarlardan> Gelismis ayarlar> FW güncelleme’yi seçin.
4- Güncellemeyi kabul ettikten sonra alttaki yedi tustan soldan 2'sine (9 ve 11 nolu
dügmeler) aynı anda sürekli basılı tutun, ta ki karsınıza Bios ekranı gelene kadar.
5- Artık 2 tusa basmayı bırakabilirsiniz; 2-3 dakikada güncelleme tamamlanacaktır.
Yeni peçiniz ile kitap ve doküman içinde kullanabildiğiniz sözlük fonksiyonunda İngilizce-İngilizce
sözlük de olacak; ayrıca Adobe Digital Editions altında E600 olarak reeder’ınız gözükecek ve satın
aldığınız kitapları buraya taşıyarak reeder’ınızda okuyabilecek, kitaplığınızı organize edebileceksiniz.
Saygılarımızla,
Reeder DESTEK

reeder Facebook hayran sayfası


http://www.facebook.com/pages/reeder-E-book-Reader/339591930525

reeder hayranlarıyla tanışın, paylaşılan içerikleri, resimleri, videoları görün, yeniliklerden haberdar edin, haberdar olun.

reeder resmi sitesi


reeder'ın resmi sitesi: www.reeder.com.tr

reeder eBreader bloguna hoşgeldiniz





Çok hızlı bir şekilde yaşantımıza giren reeder ile ilgili yenilikler, sorular, cevaplar, istekler kısaca kullanıcılarının veya almaya düşünenlerin serbestçe düşüncelerini paylaşacakları blog sayfasına hoşgeldiniz.

Tüm düşüncelerinizi, önerilerinizi, sorularınızı, bulduğunuz çözümleri, linkleri, faydalı bilgiler özgürçe bu paylaşım blogunda paylaşabilirsiniz.