Bu Blogda Ara

26 Nisan 2010 Pazartesi

Reeder'ımı bilgisayarıma nasıl bağlarım?

Reeder'ınızı yeni aldınız ama e-kitaplarınızı Reeder'ınıza nasıl yükleyeceğinizi bilmiyor musunuz? O zaman bu yazı tam da size göre...


Reeder’ınızı USB kablosuyla bilgisayarınıza bağladığınızda "Eşitleme yapılacak, onaylıyor musunuz? Bu süre içinde Reeder kullanılamaz olacak" sorusuyla karşılaşacaksınız. Bu soruya olumlu yanıt verdiğinizde ekranınızda "Reeder eşitleniyor." uyarısı belirecektir. Bu uyarı, kontrolün artık Reeder'da değil bilgisayarınızda olduğunu da belirten bir uyarıdır. Yani bu andan itibaren Reeder'ınız üzerinden herhangi bir işlem gerçekleştirezsiniz. Yapacağınız tüm işlemler için bilgisayarınızı kullanmanız gerekmektedir.


Eğer daha önceden Reeder'ınıza SD kart takmışsanız ekranınızda 2 adet sürücü göreceksiniz. Bu sürücüler bilgisayarınız tarafından genelde F ve G olarak adlandırılırlar. Eğer Reeder'ınızda SD kart bulunmuyorsa yalnızca 1 adet, F adında, sürücü belirecektir. Bu sürücülerin içine şifreli olmayan yani da satın almamış olduğunuz dokümanlarınızdan dilediğinizi (kitap, resim, müzik vs...) kopyala - yapıştır yolu ile atabilirsiniz. Reeder’ınızın USB kablosunu çektiğiniz andan itibaren bu dosyaları Reeder’ınızda görüntüleyebiliyor olacaksınız.


Eğer Idefix’den veya benzer ücretli e-kitap satan sitelerin birinden satın alarak bilgisayarınıza indirdiğiniz e-kitapları Reeder'ınıza yüklemek istiyorsanız, bu e-kitapları öncelikle Adobe Digital Editions ile açmanız gerekmektedir. Daha sonra Reeder’ınızı USB kablonuz ile bilgisayaranıza bağlamanız ve Adobe Digital Editions ekranında belirecek "Takmış olduğunuz cihazı aktive etmek istiyor musunuz?" sorusunu onaylamanız gerekmektedir. Bu soruyu onayladıktan sonra ekranın solunda görebileceğiniz E600 ikonunun içine kitaplığınızdan dilediğiniz kitabı sürükleyip bırakabilirsiniz.


Artık Reeder'ınızda istediğiniz e-kitabı keyifle okuyabilirsiniz.


2 yorum:

  1. 71 Sayfalık kullanım kitabının, anlaşılır nitelikte Türkçeleştirilerek, BLOG'da yayınlanması gerekmez mi? Kaçımız 71 sayfalık İngilizce metni anlayabiliyoruz?

    YanıtlaSil
  2. Türkçe kullanma kılavuzu için:

    http://www.reeder.com.tr/pdf/reederKullanimKilavuzu.pdf

    YanıtlaSil