Bu Blogda Ara

28 Temmuz 2011 Perşembe

FMV Işık Okulları reeder ile işbirliği yaptı, öğrenciler dijital ve mobil okuma zevkine kavuştu.

Yeni dönemde öğrencilerinin bilgiye ve kitaplara erişimini kolaylaştırmayı ve okuma alışkanlıklarını geliştirmeyi amaçlayan Işık Okulları, kütüphanesinde elektronik kaynaklara yer açarak SELEKT Bilgisayar ve Dijital İçerik Firması ile işbirliği yaptı ve Overdrive’ın 300.000 kitaplık arşivinden seçtiği e-kitapları yerleştirdi.


Dünyada yükselen e-kitap trendinin ülkemizdeki öncüsü ve pazar lideri konumunda olan reeder marka e-kitap okuyucular, Işık Okulları’nın Nişantaşı ve İçerenköy kampüslerinde bulunan kütüphanelere e-kitap, sesli kitap ve eğitim videolarından oluşan içeriklerden yararlanılması için yerleştirildi.




Öğrenciler e-kitap arşivinden arama yapıp diledikleri kadar kitabı reeder’a indirerek kütüphaneden 2 hafta süre ile ödünç alabiliyorlar. 10.000 kitap kapasitesi bulunan reeder’ın 2 haftaya varan şarj süresi ve göz yormayan, güneş altında okuma imkânı sunan e-ink adında özel bir ekranı bulunuyor. Bu sayede hem öğrencilerin gözleri yorulmuyor hem de binlerce kitabı 240 gramlık cihazlarda taşıyabiliyor ve her yerde okuyabiliyorlar. Kablosuz bağlantı ve dokunmatik ekran seçenekleri bulunan reeder'lar öğrencilere okurken altını çizme, sayfalara not alma, sözlük gibi fonksiyonlardan yararlanma imkânını sunarak modern bir okuma ve çalışma deneyimi yaşatıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder