Bu Blogda Ara

14 Eylül 2010 Salı

reeder e-kitap okuyucu ile Kitap Okumanın Farklılıkları

reeder'dan kitap okumanın normal kitap okumaya göre belirgin üstünlükleri aşağıdaki gibidir:

1- reeder'ın e-ink ekranı bulunulan ışığa göre zemin rengi alır çok ışıklı ortamlarda zemin daha mat/gri, daha loş ışıklı ortamlarda (florasan) zemin daha parlak beyaz hal alır ve ekran direk ışığa tutulmadıkça hiç parlamaz. Ekran sürekli FLAT olduğu için yazılar tam yatay durur. Sayfa çevirme tek dokunuşla yapılır, sayfa geçiş süresi normal kitap sayfası çevirmeyi göre 5 kat hızlıdır. Bunlar okurken yüksek konsantrasyon, hızlı okuma sağlar.

2- reeder ile kitap okurken, kitabın istediğiniz sayfasına dilediğiniz uzunlukta ve adette not alabilir, daha sonra bu notları özet olarak görüp, notun olduğu sayfaya direk gidebilirsiniz. Bu notları ayrıca değiştirebilir veya paylaşabilirsiniz. Ayrıca kitabınıza dilediğiniz kadar ayraç koyabilir, yeni yayınlanacak ePub highlight özelliği ile şifreli kitaplarda dahi altını çizip, bunları paylaşabilirsiniz.

3- reeder ile kitap okurken bilmediğiniz ya da daha fazla tanım, köken öğrenmek istediğiniz kelimeye tek dokunuşunuzla Redhouse sözlük açıklamalarını görebilirsiniz.

4- reeder ile bir kitabı okurken ilginç bulduğunuz öğeleri reeder'dan wireless'a bağlanarak google, wiki ya da tweet'leyebilirsiniz.

5- reeder ile aradığınız bir kitap daha yayınlanır yayınlanmaz bir kaç dakikada kitaplığınıza eklenebilir. Binlerce kitabınız 240 gr'lık reeder ile sürekli yanınızda seyahatte veya şehir içi yolculukta sizinle olabilir. Bu arada okumalarınız sırasında notlarınızı almaya devam edip sonra bunları yedekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder