Bu Blogda Ara

14 Eylül 2010 Salı

reeder e-kitap okuyucu - MALİYET & FİYAT ANALİZİ, DÜNYA FİYAT TRENDLERİ

REEDER EKRAN MALİYET ANALİZİ

- Üretici: 2009 yılında BenQ markası sahibi Qisda (dünyanın en büyük ekran üreticisi - yıllık cirosu 150 milyar dolar bir çok Avrupa ülkesi Gayri Safi Milli Hasılasından daha büyük) tarafından satın alınan Auo firması


- Rakip: Sadece bir üretici daha var, bilinen 2 mikrokapsüllü 2003'de çıkan e-ink teknolojisi

- Üstünlükleri: 16 seviye gri skala, kapasitatif dokunmatik (sadece ten teması ile çalışır - iPad gibi)

- Ekranın parça fabrika çıkış fiyatı vergi dahil, taşıma hariç: 227TL

DÜNYADA E-KİTAP OKUYUCU FİYATLARI


Şu anda Alex Reader/Reeder Hybrid'dan sonra ve reeder ile birlikte mevcut en multi fonksiyonlu ekitap okuyucu olan Nook'un AMERİKA satış fiyatı 159 USD + Eyalet vergisi (kılıf ve servis koruması hariç)

fiyatı 209 USD + Eyalet verigisi (kılıf ve servis korumalı) = 356TL

Nook'un reeder ile Türkiye'de kıyası:

1- TR garantisi ve servisi yok, faturanın TR menşeiye dönmesi ve Türk mahkemeleri tarafından tüketici hakkı kapsamına dahil edilmesi için gümrüklü satın alma bile yeterli değil.

2- Nook Barnes&Noble'ın kendi kitap havuzu için optimize edilmiş, ekitap satma üzerine bir iş modelinin ürünü. Kendi dokümanlarınız, ekitaplarınız ve başka sitelerden satın alacağınız ekitaplar için kullanımı kolay değil.

3- Önceki maddedeki gibi online içerik indirmek haricinde internette browse için apliasyonu ve yazılı uygun değil

4- Tam ekran dokunmatik olmadığından not alma, altını çizme fonksiyonları olsa dahi kullanımı kolay ve kullanışlı değil

REEDER DÜNYADAKİ FİYATLARI

reeder'ın İspanya satış fiyatı FNAC: 279€ (KDV hariç)

http://www.fnac.es/Booq-Avant-eBook-Tactil-con-WiFi-eBook/a383436?PID=4167

1 yorum:

  1. Merhaba, Bir Nook kullanıcısı olarak cevap hakkı doğdu:

    Fiyat konusunda wifi'li olan sürümü 149$, eyalet vergisi konusunda bilgim yok.
    1- TR'de garantisi olmadığı doğru ama şu anda sahibinden com sitesinde 300 ve 325 TL'ye satılan iki ürün var, ki ben de yaklaşık 1 ay önce bu şekilde aldım.
    2- Sitesinde satılan kitaplar epub formatında, idefix'ten aldığım Türkçe kitaplarda hiçbir sorun yaşamadım. Kendi dokümanlarımda da (pdf başta olmak üzere) bir sorun yaşamadım.
    3- Evet üzerindeki browser'ın Reeder kadar yetenekli olmadığı doğru, javascript desteği yok ve bu yüzden online bankacılık da yapılamıyor, ancak mobil cihazlar için uyarlanmış sitelerde gezinebiliyorsunuz, özellikle gazetelerin mobil siteleri rahatlıkla okunabiliyor.
    4- Evet en kötü olduğu konu bu, altını binbir zorlukla çizsem bile bana çizdiğim sayfaları göster gibi bir özellik bile yok.

    Özetle şu an için maliyet/fayda olarak baktığımda ve temel fonksiyon (kitap okuma) )düşünüldüğünde Nook işimi görüyor. Ama daha uygun bir fiyata bulursam ilerde nook'u reeder ile değiştirmek gönlümde var.

    YanıtlaSil