Bu Blogda Ara

26 Eylül 2010 Pazar

reeder ile reederHYBRID arasındaki farklılıklar

reeder Hybrid ile reeder arasındaki en temel fark, hybrid'de hem e-ink hem de LCD ekran olması.



reeder Hybrid'de kumanda paneli alt LCD ekranda ve sadece bu ekran dokunmatik. Alt LCD ekranda görüntülediğiniz web sayfası, doküman, kitap, veya resimi e-ink ekrana aktarmak için iki ekran arasındaki SYNC tuşuna basıyorsunuz. Görüntüleyeceğiniz şey bir kitap ise o zaman LCD ekranı kapatıp gözlerinizi yormadan, cihaz pil tüketimini sıfıra yaklaştırarak okumanızı yapıyorsunuz.


Hybrid'de reeder'daki gibi altını çizme, not alma, kelime arama, ayraç koyma fonksiyonlarının yanı sıra, seçtiğin satırları Twitter'a gönderme, mail yolu ile gönderme gibi fonksiyonlar da var.

reeder Hybrid'in işletim sistemi Android, reeder'ınki ise Linux. reeder HYBRID ile android ebooks'u ve reeder'ın desteklediği DRM ekitaplarını görüntüleyebiliyorsunuz.

reeder'ın avantajı mobilite, ve fiyat. reeder HYBRID biraz daha kapsamlı bir cihaz arayanlar için uygun. Örneğin Amerika'da Hybrid 399USD'ye , iPAD 499USD'ye satılıyor. Ve gadgetwiz dedikleri bu cihazları tasarlayan, yazılımlarını yapan Silicon Valley'deki insanlardan önemli bir kısmı iPAD'dense reederHYBRID'i tercih ediyor, çünkü HYBRID tam bir hibrit çözüm hem e-ink teknolojisi ile göz yormadan ve sıfıra yakın batarya kullanımı sunuyor, hem de LCD ekranında hızlı WEb kullanımı, interaktif e-kitap ve video izleme fonksiyonlarına izin veriyor.

Tüm sorularınızı mail atabilirsiniz.

15 Eylül 2010 Çarşamba

reeder e-kitap Okuyucu - FW Güncelleme

reeder'a yeni FW yükleme yapmak için yapılması gerekenler aşağıda anlatılmıştır.
reeder'a güncellemeyi Servis'imizin yapmasını istiyorsanız, lütfen info@reeder.com.tr 'ye mail atınız.

Güncelleme gerçekleştirmeden önce reeder'ınızdaki kitap ve notlarınızı yedekleyiniz. Bunu yapmak için reeder'ı bilgisayarınıza bağlayıp, senkronizasyonu başlatıp reeder iç hafızasını bilgisayarınızda gördükten sonra, görünen DRIVER klasöründe gizli dosyaları göster seçeneğini seçip tüm dosyaları bilgisayarınızda bir BACKUP klasörü yaparak içine atınız. Gizli dosyalar içinde daha önce aldığınız notlar saklıdır ve bunları yedekleyebilirsiniz.

Adobe Digital Editions authorizeli ise reeder'ınız muhakkak FW update'i yapmadan önce reeder'ınızın mevcut authorizasyonunu kaldırmanız lazı, çünkü reder’a FW update’i yaptığınızda cihazınızın Adobe Digital Editions (ADE) ile daha önce kurduğunuz authorizasyon bilgisi silinir. Fakat PC’nizdeki ADE’de hala reeder’da sıfırlanmış autorizasyon bilgisi kayıtlı kalır.

Bunu manuel olarak sizin ADE’den silmeniz gerekmektedir. Bunu yapmak için de Adobe Digital Editions programı açıkken Shift+Ctrl+E yaparak gerçekleştirmelisiniz.

Yedekleme ve authorizasyon sıfırlama işlemlerini gerçekleştirdikten sonra, güncellemek istediğiniz FW'i verilen linkten indiriniz. İndirdiğiniz dosya 65-100MB büyüklüğünde sıkıştırılmış .RAR formatında bir dosya olacaktır. RAR formatındaki dosyayı WinRAR programı ile açıp içindeki qdutil klasörünü SD kartınıza yükleyiniz.

Daha sonra, aşağıdaki linkteki reeder Kullanma Kılavuzunda da anlatıldığı gibi (bkz: S.62) reeder'ınızda Ayarlar Moduna giriniz (aşağıdaki linke sağ mouse tuşu ile dokunup farklı kaydet yapınız):
http://www.reeder.com.tr/reederKullanimKilavuzu.pdf


Daha sonra Kullanma Kılavuzunun 66.sayfasında anlatıldığı gibi Gelişmiş Ayarlar altında FW güncellemeyi seçiniz:

 FW Güncellemsi sırasında sıkça yapılan hatalar:
1- Yeni FW üzerine eskisini kurmayı denemek. Bu reeder'ı kilitleyebilir.
2- SD kartınızın cep telefonu formatında olması durumunda FW update'i gerçekleşmeyebilir.
3- SD karta sadece qdutil klasörünü yukarıdaki resimdeki hali ile taşımanız yeterlidir. Altındaki dosyaların sıkıştırılması veya açılması gereksizdir.

14 Eylül 2010 Salı

reeder e-kitap okuyucu - MALİYET & FİYAT ANALİZİ, DÜNYA FİYAT TRENDLERİ

REEDER EKRAN MALİYET ANALİZİ

- Üretici: 2009 yılında BenQ markası sahibi Qisda (dünyanın en büyük ekran üreticisi - yıllık cirosu 150 milyar dolar bir çok Avrupa ülkesi Gayri Safi Milli Hasılasından daha büyük) tarafından satın alınan Auo firması


- Rakip: Sadece bir üretici daha var, bilinen 2 mikrokapsüllü 2003'de çıkan e-ink teknolojisi

- Üstünlükleri: 16 seviye gri skala, kapasitatif dokunmatik (sadece ten teması ile çalışır - iPad gibi)

- Ekranın parça fabrika çıkış fiyatı vergi dahil, taşıma hariç: 227TL

DÜNYADA E-KİTAP OKUYUCU FİYATLARI


Şu anda Alex Reader/Reeder Hybrid'dan sonra ve reeder ile birlikte mevcut en multi fonksiyonlu ekitap okuyucu olan Nook'un AMERİKA satış fiyatı 159 USD + Eyalet vergisi (kılıf ve servis koruması hariç)

fiyatı 209 USD + Eyalet verigisi (kılıf ve servis korumalı) = 356TL

Nook'un reeder ile Türkiye'de kıyası:

1- TR garantisi ve servisi yok, faturanın TR menşeiye dönmesi ve Türk mahkemeleri tarafından tüketici hakkı kapsamına dahil edilmesi için gümrüklü satın alma bile yeterli değil.

2- Nook Barnes&Noble'ın kendi kitap havuzu için optimize edilmiş, ekitap satma üzerine bir iş modelinin ürünü. Kendi dokümanlarınız, ekitaplarınız ve başka sitelerden satın alacağınız ekitaplar için kullanımı kolay değil.

3- Önceki maddedeki gibi online içerik indirmek haricinde internette browse için apliasyonu ve yazılı uygun değil

4- Tam ekran dokunmatik olmadığından not alma, altını çizme fonksiyonları olsa dahi kullanımı kolay ve kullanışlı değil

REEDER DÜNYADAKİ FİYATLARI

reeder'ın İspanya satış fiyatı FNAC: 279€ (KDV hariç)

http://www.fnac.es/Booq-Avant-eBook-Tactil-con-WiFi-eBook/a383436?PID=4167

reeder e-kitap okuyucu ile Kitap Okumanın Farklılıkları

reeder'dan kitap okumanın normal kitap okumaya göre belirgin üstünlükleri aşağıdaki gibidir:

1- reeder'ın e-ink ekranı bulunulan ışığa göre zemin rengi alır çok ışıklı ortamlarda zemin daha mat/gri, daha loş ışıklı ortamlarda (florasan) zemin daha parlak beyaz hal alır ve ekran direk ışığa tutulmadıkça hiç parlamaz. Ekran sürekli FLAT olduğu için yazılar tam yatay durur. Sayfa çevirme tek dokunuşla yapılır, sayfa geçiş süresi normal kitap sayfası çevirmeyi göre 5 kat hızlıdır. Bunlar okurken yüksek konsantrasyon, hızlı okuma sağlar.

2- reeder ile kitap okurken, kitabın istediğiniz sayfasına dilediğiniz uzunlukta ve adette not alabilir, daha sonra bu notları özet olarak görüp, notun olduğu sayfaya direk gidebilirsiniz. Bu notları ayrıca değiştirebilir veya paylaşabilirsiniz. Ayrıca kitabınıza dilediğiniz kadar ayraç koyabilir, yeni yayınlanacak ePub highlight özelliği ile şifreli kitaplarda dahi altını çizip, bunları paylaşabilirsiniz.

3- reeder ile kitap okurken bilmediğiniz ya da daha fazla tanım, köken öğrenmek istediğiniz kelimeye tek dokunuşunuzla Redhouse sözlük açıklamalarını görebilirsiniz.

4- reeder ile bir kitabı okurken ilginç bulduğunuz öğeleri reeder'dan wireless'a bağlanarak google, wiki ya da tweet'leyebilirsiniz.

5- reeder ile aradığınız bir kitap daha yayınlanır yayınlanmaz bir kaç dakikada kitaplığınıza eklenebilir. Binlerce kitabınız 240 gr'lık reeder ile sürekli yanınızda seyahatte veya şehir içi yolculukta sizinle olabilir. Bu arada okumalarınız sırasında notlarınızı almaya devam edip sonra bunları yedekleyebilirsiniz.

2 Eylül 2010 Perşembe

reeder İNGİLİZCE sözlük nasıl çalışır?

reeder’da hem İngilizce-Türkçe Büyük Sözlük; hem de İngilizce-İngilizce Red House sözlük bulunmaktadır.

Dokun çevir mantığı ile çalışan bu sözlüklerde, okuduğunuz metinde bilmediğiniz kelimenin üzerine dokunmanız altta kelimenin çevirisinin, kelime kökeninin ve cümle içinde kullanımının gösterilmesi için yeterlidir.

reeder'da bu özelliği çalışır halde görmek için aşağıdaki linkten ilgili videoyu izleyin.

reederVIDEO - İngilizce Sözlük